English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
...Priča u kojoj mašta, inovativnost i kreativnost nema granica...

četvrtak, 22. prosinca 2011.

DIY Božićni ukras od tjestenine



Jednom mi je rodica ispričala anegdotu o malenoj susjedi, djevojčici po imenu Sara...
Za Božić je od Sare dobila na poklon prekrasan božićni ukras za bor... U međuvremenu, Sara se odselila, a uspomena na nju bi oživjela svakog Božića za vrijeme ukrašavanja božićnog drvca.
Ugledavši ukras dobiven od Sare, svaki put bi se ponovno iznenadili i prepričavali događaje proživljene uz slatku djevojčicu...
Ta me se priča toliko dojmila, da sam odlučila svojim najmilijima darovati božićni ukras, jednu malu uspomenu od mene i to napravljen od tjestenine :)
Način izrade možete pogledati ovdje. Nadam se da će vam se svidjeti i da već imate na umu osobu kojoj biste rado darovali malog anđela i željeli da ga posjeća na vas...

 Za glavu anđela možete koristiti špekule (klikere)...


Zalijepite kuglicu za ravnu tjesteninu...


Za 'tijelo' anđela zalijepite 'krila' - tjesteninu u obliku mašnica, za 'ruke' koristite spiralnu tjesteninu, a za 'kosu' tjesteninu u obliku zvjezdica....

Gotovog anđela obojite željenom bojom... i vaš anđel je spreman uveseliti nekome Božić! :)



A.

3 komentara:

  1. ovakve anđelčiće sam radila s dječicom u školi, no za glavu smo koristili također tjesteninu, tako da tvoj ipak malo bolje izgleda! napi su pomalo nalikovali vanzemaljcima! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vjerujem da su vaši bili prekrasni, s obzirom da su ih radila djeca :))

    Nisam mogla pronaći tjesteninu koja bi mi poslužila kao 'glava, da bi se naposljetku sjetila špekula ;)) Probajte s njima! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na posjeti i komentaru :))

    Ovakvi anđelčići me vračaju u prve razrede osnovne škole, s učiteljicom smo izrađivali takve, ali je glava bila drvena kuglica :)
    Pikula je odlična ideja :D

    OdgovoriIzbriši